Szerző: tibapó

Részvétem

Mint máshol is, mostantól majd itt is, leginkább a kissé elkoptatott "civil kontroll"-ról és a "részvételi demokráciá"-ról fogok hadoválni. A blog nevéből talán érződik az önirónikus helyzetelemzés, a kissé távolságtartó, de elkötelezett részvételi szándékom és mások erre buzdítása, még annak tudatában is, hogy vajmi kevés a remény ennek eredményességére. Előbb néhány korábbi "kinyilatkozásomat"pakolom fel. Némelyik több éve született, de ma is aktuális és vállalható. Aztán majd meglátjuk.

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Túró Norbi

2012.07.25. 11:28 tibapó

Kb. 6 éve született az alábbi kis írás, de szerintem semmit nem vesztett eredeti bájából, aktualitásából, hacsak annyit nem, hogy nincs már üdülési csekk (és feleségem se). És ezúton kérek ezer bocsit a lányomtól, aki elkötelezett Norbi Updete-fan. :)  Nos:

Túró Norbi

Amikor a minap a feleségem leküldött az éjjel-nappaliba Norbi-kekszért, még nem gyanakodtam semmire. Meglepetten tapasztaltam, hogy a puffasztott búzaszeletek a'la Norbi, jóval drágábbak minden eddigi Hamlett, Amolett, Abonett és egyéb hasonló fogyós keksznél. Lassan tudatosodott bennem, hogy nem véletlenül hívják éppen így. Ez a Norbi az a Norbi!

Mind gyakrabban botlom Norbi Update termékekbe. Az üzletek polcain is, a tévéreklámokban is. Norbi-pite, Norbi-tészta, Norbi-májas, Norbi-joghurt, Norbi-fagyi, Norbi-csoki, Norbi-ketchup, Norbi-túró és Norbi-Rudi. Igen, Túró Norbi, az új hungarikum! Ekkor kezdtem besokallni. Mikor számomra reveláció erejével kiderült, hogy már a Túró Rudi is Norbi! Hát egy nagy túrót!

Miközben jómagam ünnepélyesen Norbi-bojkottot fogadok, jó nevű multi-nass cégek tucatjai helyezik bizalmukat Schorbert Norbert fitness guru mágikus szakértelmébe. Norbi megoldja a problémát, Norbi itt, Norbi ott, Norbi térül-Norbi fordul, és mindenütt kifejleszti Update kajáit: finom is, fogyaszt is. És megéri az árát. Az eladónak és Norbinak mindenképpen.

Valamit - mit? - tud ez a Norbi! Norbi trükkje utánozhatatlan: teljes kiörlésű, cukormentes, béta-karotinos, antioxidáns, speciális reform-, ásvány-, rosttartalmú, s mi szem szájnak ingere. Olyan érzésem van, ha kizárólag Norbi terméket ennék, elfogynék mint a gyertyaláng.

Norbi az ország megmentője. Mint egykoron a bibliai József, fáraó népének "kenyéradója", újkorunk jótevője Norbi, a "kenyérfosztó". Csak hogy napjaink fő élelmezőjét ezer kis fáraó támogatja: sütipékek, húskészítők, tejtermelők, tésztagyárak, konzerv-konszern, mártás-gyártás, csokicsarnok, gyümölcsíz zamatosítók, szeszkifőzdék.

No nem kell megijedni, a szeszgyártó nem alkohollal, csupán csak ásványvízzel traktál minket. Ugyan mi a jó fityfenét tud Norbi beletenni egy természetes ásványvízbe, amitől az fogyósabbá válik??? Élek a gyanúperrel, hogy csak a pénztárcánk tud jobban fogyni tőle, de az nagyon.

Közben tovább eszkalálódik a Norbi kultusz. A Ticket Restaurant csak Norbi termékekre érvényes külön étkezési utalványokat nyomat, a Magyar Turizmus Rt törvénymódosítást kezdeményez, hogy üdülési csekkre is lehessen Norbi-étket venni, japán turistacsoportok érkeznek kis hazánkba Norbi-kúra túrára. Miközben mi, sokan magyarok, továbbra is zsíros kenyértől hízunk. Norbinak pedig itt van Amerika.

Turo Norbi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetem.blog.hu/api/trackback/id/tr394676884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása